MENIU

Ziarul Adevărul își schimbă formatul, după mai bine de 10 ani

Schimbare mare pentru Ziarul Adevărul. Conducerea redacției a anunțat că de luni, 4 septembrie, ziarul va apărea pe format mare/broadsheet, pe dimensiunile ”clasice” Adevărul. Reprezentanții instituției de presă susțin că aceasta este o întoarcere la ziar așa cum a fost el cunoscut încă de la lansarea lui în București, pe 15 august 1888.

”Schimbarea formatului aduce cu sine și un plus de conținut, axat acum mai mult pe analiză, opinie, reportaje, anchete - pentru cei care vor să disece evenimentele și să vadă dincolo de ele”, susțin reprezentanții Adevărul.

”Eu am dorit această schimbare, pentru că am vrut să ne întoarcem cu printul de unde am plecat, ținând cont de faptul că formatele tabloide nu-și mai au rostul. Când s-a trecut la formatul tabloid, s-a trecut, în principiu, pe ideea că așa consumă publicul ziarul tipărit, adica îl citea în metrou, în parc, în mijloacele de transport, voia texte mai scurte să le citească rapid. Toate acestea cred că au fost înlocuite de telefoane și de tablete. Părerea mea este că el ar trebui să revină unde îi e locul, la ziar mare”, a spus redactorul-șef al ziarului, Dan Marinescu, pentru paginademedia.ro.

Cu privire la logo, Marinescu a spus că va rămâne același, doar că grafica este adaptată noului format pe modelul ziarelor quality din Occident.

Totodată, luni, împreună cu noul Adevărul, cititorii vor avea supliment gratuit o ediție de colecție, primul număr Adevărul, fondat la București de Alexandru Beldiman, pe 15 august 1888, ziar reprodus integral.