MENIU

Zi decisivă privind banii românilor! Guvernul decide astăzi, în ședință de Guvern, ÎNGHEȚAREA pensiilor. Ce se întâmplă cu sporurile

Premierul României - Florin Cîțu

Zi importantă privind banii românilor. Guvernul adoptă astăzi, în ședința de la ora 16.00, ordonanța care prevede înghețarea punctului de pensie, eliminarea voucherelor de vacanță, sporul covid de 30% din prefecturi, dar și biletele gratuite pentru studenți.

Ministerul de Finanțe a publicat, luni seară, Ordonanța de Urgență privind unele măsuri fiscal-bugetare, precum și pentru modificarea şi completarea unor acte normative. Aloarea punctului de pensie rămâ­ne la valoarea aprobată anul trecut - 1442 lei, nu vor mai fi emise în acest an vouchere de vacanţă pentru bugetari, sporurile din prefecturi vor fi eliminate, iar studenţii nu vor mai beneficia de gratuitate la trans­portul pe calea ferată şi vor fi nevoiţi să achite 50% din valoarea biletului de călătorie, acestea sunt măsurile trecute în ordonanţa de urgenţă.

Referitor la sporuri, consensul la care s-a ajuns după prima rundă de analize: se vor păstra mai multe sporuri, dar acestea vor fi egale într-o instituție, indiferent de funcția pe care o are beneficiarul. Sporurile vor fi fixe, nu se vor calcula în funcție de salariul de încadrare. De exemplu, se va menține sporul pentru condiții de risc, vătămătoare, dar va fi fix. Sporurile vor căpăta numele generic de „condiţii vătămătoare".

A fost publicată ordonanța care amână creșterea PENSIILOR | Sporuri eliminate, gratuităţi anulate, vouchere neacordate - DOCUMENT

Mai multe articole despre:
pensii inghetate ordonanta de guvern