MENIU

Sentinţa în dosarul lui Radu Mazăre, amânată pentru 19 mai

Radu Mazăre, eliberat din arest preventiv

Emoţii prelungite pentru Radu Mazăre după nouă ani de proces şi peste o sută de termene de judecată. Ziua verdictului s-a amânat pentru 19 mai. Vizaţi în dosar sunt şi fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, şi afaceristul Cristi Borcea. Acuzaţiile vizează retrocedări ilegale, iar prejudiciul calculat de procurori este uriaş. 

Primarul Radu Mazăre a fost trimis în judecată de DNA în 28 octombrie 2008, alături de 36 de persoane, între care foşti şi actuali funcţionari din Primăria Constanţa şi Oficiul de Cadastru, mandatari şi notari publici, în dosarul privind atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză. 

Prejudiciul în această cauză a fost estimat de DNA la aproximativ 114 milioane de euro, din care 77,77 milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa.

Procesul în care sunt judecaţi Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu a început în 2008 şi a adunat peste o sută de termene de judecată.