MENIU

Zi DECISIVĂ pentru Paul de România: instanța din Paris, așteptată să ia, astăzi, o decizie privind EXTRĂDAREA

Prințul Paul de România

Zi decisivă pentru Paul al României. Instanța din Franța trebuie să hotărască dacă acesta va fi extrădat în România sau dacă va fi eliberat din arest. Paul al României are de ispăşit o pedeapsă de 3 ani și 4 luni de închisoare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Băneasa. 

Astăzi Curtea de Apel din Paris urmează să ia o decizie în ceea ce-l privește pe Paul de România, mai exact dacă acesta va fi extrădat sau nu în țara noastră pentru a-și ispăși condamnarea în dosarul retrocedărilor ilegale din dosarul "Ferma Băneasa".

Există și varianta ca instanța de judecată din Paris să considere că acesta nu a avut parte de o bună judecată în țara noastră și să nu îl extrădeze. 

Dacă însă îl va extrada, procedura va fi una relativ simplă. Paul de România va fi adus în țara noatră pe cale aeriană, în baza unui protocol acre există între statul român și cel francez. El va fi dus în fața unei instanțe de judecată de la noi pentru ca mandatul să îi fie confirmat, urmân ca mai apoi să fie parcuriși pașii legali prevăzuți de justiția din țara noastră. 

Acesta a fost prins pe 27 iunie, într-o cafenea din capitala Franței, după ce a fugit din țară, în urmă cu doi ani, pentru a scăpa de condamnarea din dosarul retrocedărilor ilegale "Ferma Băneasa". 

Din informațiile de până în prezent, prințul venea singur de aproximativ o lună la cafeneaua unde a fost prins. În timpul cât se afla în acea cafenea, acesta obișnuia să stăte mai mult pe telefon. 

Acesta obișnuia să frecventeze cafenele din Paris și purta tot timpul mască de protecție.