MENIU

Răsturnare de situație: Măștile textile, PERMISE în școli! Ministerul Sănătății, DECIZII majore pentru elevi - cum încep cursurile

Elevi într-o sală de curs

Răsturnare de situație! Copiii vor putea purta măști textile odată ce se vor întoarce în bănci. Anunțul a fost făcut chiar de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la finalul ședinței de astăzi, de la sediul Ministerului Sănătății, la care au participat, alături de ministrul de resort, Ioana Mihăilă, reprezentanți ai INSP și CNSU.

Ședința de astăzi, de la sediul Ministerului Sănătății, a durat aproximativ trei ore. Vorbim însă despre trei ore de discuții intense, în urma cărora s-a ajuns la o înțelegere care  - spun cei care au participat la discuții - s-a luat, de altfel, foarte ușor. 
 
Aflăm astfel că vor fi permise măștile textile în școli pentru toți elevii, cu recomandarea către cele medicale. În plus de asta, autoritățile nu iau în calcul testarea periodică a cadrelor didactice. 
 
Totodată, rămâne în vigoare scenariul potrivit căruia vor trece în online toți elevii, cu excepția celor din învățământul preșcolar, în cazul în care va fi depășit pragul de 6 infectări la mia de locuitori.
 
Referitor la distribuirea tabletelor către elevii care nu le-au primit deja, ministrul Educației a precizat că se fac eforturi ca aceste dispozitive fie asigurate către toți elevii.

Urmează ca mâine toate aceste decizii să fie stipulate într-un ordin comun ce va fi semnat de miniștrii Sănătății și  Educației.