MENIU

Zi cu emoții pentru Traian Băsescu! Fostul președinte află azi dacă va fi anchetat în dosarul Flora

Traian Băsescu află, marți, dacă va fi anchetat în dosarul Flora, în care fostul șef al statului este acuzat de abuz în serviciu, faptă săvârșită în perioada în care ocupa funcția de primar general al Capitalei.  

Mai exact, magistrații vor decide astăzi dacă admit cererea procurorilor de redeschidere a dosarului Flora, după ce Tribunalul București și-a declinat competența și a transmis solicitarea Înaltei Curți de Casație și Justiție. 

Prejudiciul în această cauză se ridică la 100 de milioane de euro.

Băsescu este acuzat de oamenii legii că ar fi retrocedat ilegal un teren de 40.000 de metri pătrați din Sectorul 1 al Bucureștiului, mai exact în zona Dămăroaia, către presupuși moștenitori ai fostei moșii Băneasa Dămăroaia.

Denunțul în acest caz a fost făcut de Cătălin Năstase, vicepreședinte al Uniunii Arabilor din România.

Ancheta penală în acest dosar a vizat mai mulți angajați ai Primăriei Municipiului București, însă, până în prezent, faptele s-au prescris.

În cazul lui Traian Băsescu, însă, prescrierea nu s-a realizat întrucât ancheta a fost întreruptă de cele două mandate de președinte.

Totodată, fostul șef al statului s-a prezentat ieri la Parchetul General, acolo unde a fost audiat ca martor într-un dosar privind retrocedarea a 66 de locuințe din Capitală, în perioada în care acesta ocupa funcția de primar general.