MENIU

Zelenski: Ucraina NU se teme și se va apăra împotriva Rusiei. Președintele a criticat mesajele alarmante ale presei

Zelinski FOTO: PRofimedia

Ucraina nu se teme și se va apăra împotriva Rusiei, a declarat miercuri președintele ucrainean Volodimir Zelenski, confruntat timp de câteva săptămâni cu amenințarea unui potențial atac al forțelor ruse, potrivit AFP.

Nu ne este frică de niciun pronostic, nu ne este frică de nimeni... pentru că ne vom apăra”, a spus Zelenski în Mariupol, un oraș din estul Ucrainei, în apropiere de prima linie a frontului cu separatiștii pro-rușii susținuți de Moscova, scrie Hotnews.ro 

Președintele ucrainean a decretat miercuri o zi a unității naționale, 16 februarie fiind invocată ca o dată potențială pentru un atac rus.

În acest moment, cel mai bun prieten al dușmanilor noștri este panica în țara noastră. Iar toate aceste informații (privind un atac) nu fac decât să provoace panică și nu ne ajută deloc”, a afirmat Zelenski în timpul unei deplasări în țară.

Președintele ucrainean a spus că au existat „prea multe” anunţuri privind un „război profund şi total din partea Rusiei”.

Dacă dvs aveţi informaţii suplimentare despre invazia 100% a Rusiei care va începe pe 16, daţi-ni-le”, a insistat el, adăugând: „Înţelegem riscurile, ştim că ele există”.

Același președinte a criticat însă Germania că nu-l sprijină militar în fața unui posibil atac rus și l-a invitat pe președintele Joe Biden să facă o vizită în Ucraina pentru a întări mesajul de sprijin al Aliaților.