MENIU

Zelenski respinge orice COMPROMIS TERITORIAL pentru soluţionarea conflictului cu Rusia: "Nu poate exista nicio pace justă..."

Volodimir Zelenski / Foto: Profi Media

Volodimir Zelenski nu este dispus să facă niciun compromis teritorial în vederea unor eventuale negocieri de pace cu Rusia. A spus-o odată și a susținut-o din nou în timpul vizitei sale la Washington, unde s-a întâlnit cu președintele Joe Biden.

O "pace justă" înseamnă "fără compromis în ceea ce priveşte suveranitatea, libertatea şi integritatea teritorială a Ucrainei", a declarat Zelenski în cadrul conferinţei de presă comune cu omologul său de la Casa Albă, întrebat fiind cum ar putea arăta sfârşitul conflictului în viziunea sa.

Potrivit lui Zelenski, sfârşitul conflictului ar trebui să includă, totodată, și "plata pentru toate pagubele provocate de agresiunea rusă".

Volodimir Zelenski a subliniat că este greu de imaginat o "pace justă" pentru părinţii care şi-au pierdut fiii şi fiicele.

"Banii nu înseamnă nimic, nicio compensaţie sau reparaţie nu ar fi suficientă. Nu ştiu ce înseamnă o <<pace justă>>. Aceasta este o descriere foarte filosofică. Nu ştiu dacă există un <<război just>>", a arătat liderul de la Kiev.

"Nu poate exista nicio pace justă în războiul care ne-a fost impus de aceşti.... aceşti indivizi inumani", a continuat Zelenski, referindu-se la liderii ruşi.