MENIU

Zelenski: „Putin vrea să arate rezultate tactice în prima jumătate a lunii decembrie. Atunci își va anunța candidatura”

Zelenski: „Putin vrea să arate rezultate tactice în prima jumătate a lunii decembrie. Atunci își va anunța candidatura”

Volodimir Zelenski spune că Vladimir Putin are nevoie să arate rezultate pe front până la jumătatea lunii decembrie, atunci când plănuieşte să-şi anunţe candidatura pentru un nou mandat la președinția Rusiei.

„Trebuie să înţelegem că Putin are un obiectiv politic foarte cinic şi specific în acest moment şi este gata să ucidă cât de mulţi dintre oamenii săi pentru că vrea să arate cel puţin nişte rezultate tactice în prima jumătate a lunii decembrie. Atunci plănuieşte să-şi anunţe candidatura la alegeri”, a spus Zelenski în mesajul său pe care îl transmite în fiecare seară.

„Rusia pierde deja soldaţi şi echipamente lângă Avdiivka mai repede şi la o scară mai mare decât, de exemplu, lângă Bahmut. Este extrem de dificil să reziste la acest atac. Şi fiecare dintre soldaţii noştri care îşi menţine poziţiile, fiecare dintre soldaţii noştri care îndeplineşte misiunile de luptă acolo merită cea mai mare recunoştinţă din partea noastră. Ei sunt adevăraţi eroi!”, a subliniat Zelenski.

„Cu cât mai multe forţe ruseşti sunt distruse lângă Avdiivka, cu atât mai rea va fi situaţia generală şi cursul acestui război pentru inamic”, a adăugat preşedintele Ucrainei.

„Continuăm să lucrăm cu partenerii noştri, în special din Statele Unite, pentru a ne asigura că sprijinul pentru Ucraina este menţinut la nivelul de care este nevoie acum. Le sunt recunoscător partenerilor noştri pentru înţelegerea nevoilor Ucrainei”, a punctat Zelenski, în condiţiile în care blocajul politic din Congres împiedică adoptarea unui nou pachet de ajutor pentru Kiev.

Din delegaţie fac parte prim-vicepremierul Iulia Svîrîdenko, şeful cancelariei prezidenţiale Andrii Iermak şi reprezentanţi ai Ministerului Justiţiei. Ei pledează, printre altele, pentru sancţiuni mai dure împotriva Rusiei şi pentru utilizarea activelor îngheţate ale Rusiei pentru a sprijini Ucraina, a precizat Zelenski.

Mai multe articole despre:
zelenski putin razboi