MENIU

Zelenski, discuție de ULTIM MOMENT cu președintele Biden: "Trebuie să oprim agresorul cât mai curând posibil"

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei

Liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski, a anunțat, marți seara, că a avut o convorbire telefonică cu președintele Statelor Unite ale Americii (SUA), Joe Biden. Potrivit unui nou mesaj postat pe Twitter, în cadrul discuției cei doi șefi de stat au vorbit despre sancțiunile impuse Rusiei ca urmare a invaziei Ucrainei, dar și despre asistența de apărare oferită țării sale. 

"Tocmai am avut o conversație cu @POTUS. Am discutat despre leadershipul american în sancţiuni antiruse şi ajutorul apărării Ucrainei.

Trebuie să oprim agresorul cât mai curând posibil. Mulțumim pentru suport!", a transmis Zelenski, ]ntr-un mesaj postat pe Facebook. 

În a 6-a zi de război, se dau lupte grele la periferia Kievului, unde a ajuns un convoiul imens de blindate de peste 100 de kilometri.

De parcă asta nu ar fi tot, în această după-amiază a fost bombardat și turnul televiziunii din Kiev, fiind raportate până în prezent 5 decese și 5 persoane grav rănite.

Și în sudul țării au fost explozii, mai exact în orașul Herson.

În tot acest timp, tot mai multe trupe ale forțelor armate din Belarus au fost omasate la granița Ucrainei cu Belarusul, în nord-est.

Cel mai grav este însă faptul că Rusia a fost acuzată că a folosit în bombardamentele de luni, 28 februarie,  temuta armă termobarică, supranumită de Kremlin „tatăl tuturor bombelor”. Informația nu a fost confirmată de susre oficiale.