MENIU

Zelenski, despre loviturile cu rachete din Odesa: „Nu este un atac întâmplător, ci teroare împotriva poporului nostru”

Volodimir Zelenski

În timpul unei întâlniri cu prim-ministrul norvegian Jonas Gahr Store, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a calificat lovitura cu rachete rusești din 1 iulie asupra Nikolaevului (regiunea Odesa) drept "teroare împotriva poporului ucrainean". Bilanțul victimelor în urma raidurilor rusești cu rachete din regiunea Odesa (sudul Ucrainei) a ajuns la 21 de morți. Printre aceștia se numără și un băiat de 12 ani. Alte zeci de persoane ar fi fost rănite. 

„A fost un atac cu rachete cu țintă precisă, un act de teroare comis de Rusia, să o spunem direct, împotriva orașelor și satelor noastre, împotriva oamenilor noștri, adulți și copii”, a declarat președintele ucrainean, relatează G4Media.ro.

Rachetele au lovit un bloc de apartamente de nouă etaje din satul-stațiune Serhiivka vineri, la ora 1 AM, acestea fiind complet distrus în urma exploziei.

O clădire de apartamente învecinată a fost, de asemenea, avariată, iar taberele de vacanță din apropiere au fost, de asemenea, lovite, potrivit Reuters.