MENIU

Zelenski: Am avut un eveniment absolut inacceptabil - O explozie a răsunat la un eveniment public din centrul orașului Cernigău

Zelenski

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat că un ”eveniment absolut inacceptabil” a avut loc la Cernigău, unde a fost o explozie la un eveniment public din centrul oraşului şi s-a declanşat un lansator de grenade, printre victime fiind copii. ”Forţele de ordine trebuie să afle cât de repede posibil de ce s-a întâmplat acest lucru, cine a adus arme de luptă la acest eveniment din oraş. Toţi cei responsabili trebuie aduşi în faţa justiţiei. Şi vor fi”, a arătat el. 

”Astăzi, Forţele noastre Aeriene au avut rezultate bune – au doborât rachete Kaliber, un elicopter de atac al ocupanţilor, drone. Vreau să le mulţumesc tuturor apărătorilor cerului din Comandamentul aerian estic. Bravo, azi şi întotdeauna! Fiecare astfel de rezultat este o viaţă salvată pentru cetăţenii noştri, o oportunitate pentru oamenii noştri să nu le fie frică. Vom face totul astfel încât Ucraina să îşi poată apăra pe deplin cerul de rachetele şi aviaţia rusă”,  a afirmat Zelenski, în mesajul său de sâmbătă seară.

El a adăugat că este recunoscător partenerilor şi că a ajuta Ucraina în ceea ce priveşte apărarea aeriană este cel mai clar mod de a proteja oamenii de teroarea rusească.

”Luptele grele continuă în multe zone ale frontului – atât în regiunea Harkov, în Donbas, cât şi în sudul ţării noastre. Trupele ruse au atacat din nou în regiunea Nikolaiev, în districtele din Zaporojie, în regiunea Dnipropetrovsk şi Harkov. Din păcate, sunt victime şi între ele, din nefericire, sunt copii. Artileria ucraineană face totul pentru a distruge potenţialul de atac al ocupanţilor, aşa încât fiecare cartier general rusesc şi toate depozitele lor de muniţie, toate rutele logistice din teritoriul ocupat să fie neutralizate”, a continuat preşedintele ucrainean.

El le-a mulţumit soldaţilor care se asigură de acest lucru, în special Brigăzii 55 ArtiIerie din Doneţk, pentru tirul exact asupra duşmanului, dar şi spionajului şi Serviciului de Securitate al Ucrainei, pentru exactitatea în ceea ce priveşte poziţiile şi obiectivele ocupanţilor.

”Din nefericire, am avut azi (sâmbătă – n.r.) un eveniment absolut inacceptabil în oraşul Cernigău. După-amiază, o explozie a răsunat la un eveniment public din centru oraşului şi un lansator de grenade s-a declanşat. Printre victime sunt copii. Un băieţel este în stare gravă la Terapie intensivă. Forţele de ordine trebuie să afle cât de repede posibil de ce s-a întâmplat acest lucru, cine a adus arme de luptă la acest eveniment din oraş. Toţi cei responsabili trebuie aduşi în faţa justiţiei. Şi vor fi. Şi fac apel la reprezentanţii autorităţilor locale din toată ţara şi la ofiţerii de ordine să fie foarte atenţi aşa încât un astfel de eveniment să nu se mai întâmple niciodată, nicăieri”, a declarat Zelenski.

Mai multe articole despre:
Zelenski