MENIU

Zelenski a vorbit cu Papa Francisc despre tragedia provocată de PUTIN în Ucraina - Ce a cerut Vaticanului

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei Foto: Profi Media

Președintele Volodimir Zelenski a vorbit marți cu Papa Francisc despre situația tragică în care se află Ucraina după învazia Rusiei.

Volodimir Zelenski l-a informat pe Papa Francisc despre situația umanitară dificilă în care se află Ucraina și despre blocarea coridoarelor umanitare de către trupele ruse.
„Am vorbit cu Papa Francisc. I-am povestit Sfinției Sale despre situația umanitară dificilă și despre blocarea coridoarelor de salvare de către trupele ruse. Rolul de mediere al Sfântului Scaun în încetarea suferinței umane ar fi apreciat. Mulțumim pentru rugăciunile pentru Ucraina și pace”, a scris Zelenski pe contul său de Twitter.

Discuția președintelui Ucraina cu papa Francisc vine după ce acesta a cerut comunității internaționale să pună capăt războiului din Ucraina.

Papa Francisc a numit războiul din Ucraina drept un „masacru fără sens” şi a cerut liderilor lumii să oprească „acest război dezgustător”.

„Agresiuena violentă contra Ucrainei nu se opreşte din păcate. Este un masacru fără sens unde în fiecare zi se repetă masacre şi atrocităţi”, a declarat Suveranul Pontif miilor de pelerini adunați în  Piaţa Sfântul Petru pentru discursul său şi binecuvântarea de duminică.