MENIU

Zeci de tone de gunoaie au invadat litoralul! Cum au acționat acționat oamenii legii pentru îndepărtarea lor

Deseuri/Sursa foto: Garda de Mediu Constanta

Peste 200 de tone de deșeuri aduse din străinătate au fost descoperite de Garda de Mediu în Portul Constanța Sud Agigea și în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu. Marfă a fost returnată către țările de unde a fost trimisă, conform unui comunicat al Poliției de Frontieră.

Sursa citată spune că, în dată de 7 mai, în urmă unor activități informativ-operative desfășurate de către polițiștii de frontieră, în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanța, ai Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud și a unui reprezentant al Agenției FRONTEX, au fost descoperite zece containere sosite din Germania, pentru o firma din județul Prahova care făcea activități de import în România.

"În urmă verificărilor s-a stabilit faptul că nu corespund datele declarate și cuprinse în documentele prezentate autorității vamale, mărfurile constând în deșeuri, amestec de metal și hârtie, textile, cauciuc, lemn, baterii și bucăți de azbest, în cantitate de aproximativ 200 de tone, ce nu pot fi puse în liberă circulație pe teritoriul României', se arată în comunicat.

Sursă citată menționează că a fost luată măsură nepermiterii importului pe teritoriul României de către comisarii Gărzii de Mediu Constanța, scriu și jurnaliștii de la Ziare.com.

Polițiștii de frontieră fac cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța investit în cauza, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor folosirea de acte nereale și regimului deșeurilor.

Mai multe articole despre:
mediu deseuri