MENIU

Zeci de mesaje de încurajare transmise copilului din Harghita care a suferit arsuri în încercarea de a-și salva bunicii din incendiu: "Curajul este superputerea ta"

Intervenție pompieri incendiu

Zeci de mesaje de încurajare, din întreaga ţară, au fost transmise, în această seară, prin intermediul Facebook-ului, copilului din satul Livezi care a suferit arsuri după ce a încercat să îşi salveze bunicii din incendiul care le cuprinsese locuinţa, în urma exploziei unei butelii. Băiatul şi-a pierdut bunicii cu care locuia şi a suferit arsuri de gradul I şi II pe 10% din corp. În prezent,  starea sa este stabilă.

Mesajele au fost transmise în urma unei iniţiative a prefectului judeţului, Szabó Zsolt, care l-a numit „erou” pe Adrian, micuțul de 13 ani care a sărit în foc, în încercarea de a-şi salva bunicii cu care locuia, relatează G4Media.ro.

Prefectul a promis că în zilele următoare va tipări mesajele şi i le va înmâna copilului.

„Adrian este eroul zilei. El are 13 ani, locuia în satul Livezi alături de bunicii lui. Din păcate, bunicii şi-au pierdut viaţa azi, în urma incendiului cauzat de explozia unei butelii. Momentan este internat în spitalul din Miercurea Ciuc cu arsuri pe o suprafaţă corporală de 10% deoarece şi-ar fi dorit să-şi salveze bunicii pe care îi vedea printre flăcările care au devastat locuinţa. VĂ ROG FRUMOS! scrieţi-i în comentariu un mesaj lui Adrian, haideţi să fim alături de el!!! Haideţi să-l încurajăm!!! Voi imprima toate mesajele şi i le voi înmâna zilele următoare. MULŢUMESC!”, este postarea de pe Facebook a prefectului Szabó Zsolt.

În aproximativ 50 de minute, peste 80 de persoane i-au scris mesaje copilului, printre acestea numărându-se şi europarlamentarul Dacian Cioloş.

De asemenea, subprefectul judeţului Alba, Claudiu Nemeş, i-a transmis lui Adrian că supraputerea sa este curajul şi i-a urat să se facă bine cât mai curând, în vreme ce Instituţia Prefectului Sibiu i-a mulţumit pentru lecţia oferită şi i-a transmis că atunci când se va însănătoşi îl aşteaptă să viziteze acest judeţ.