MENIU

ZECI de hectare de pădure ÎN FLĂCĂRI! Pompierii luptă de 3 zile să stingă incendiul uriaș de la Oituz - FOTO&VIDEO

ZECI de hectare de pădure ÎN FLĂCĂRI! Pompierii luptă de 3 zile să stingă incendiul uriaș de la Oituz
ZECI de hectare de pădure ÎN FLĂCĂRI! Pompierii luptă de 3 zile să stingă incendiul uriaș de la Oituz

Zeci de pompieri din Bacău şi Covasna luptă de 3 zile să stingă incendiul din pădurea Oituz. Intervenția este extrem de periculoasă pentru că pe terenul ars se află muniție și proiectile neexplodate din Primul Război Mondial. 

Peste 12 hectare de pădure de foioase și pini ard de mai multe zile. A fost solicitat și ajutorul pompierilor din alte județe. A fost trimisă și o aeronavă Spartan din dotarea Forţelor Aeriene Române. Incendiul a izbucnit duminică, 31 octombrie.

„O aeronavă C-27J Spartan din dotarea Forțelor Aeriene Române, configurată pentru stingerea incendiilor, a decolat astăzi din Baza 90 Transport Aerian, pentru a acționa în sprijinul pompierilor de la ISU Bacău care intervin împotriva incendiului de pădure din zona comunei Oituz, județul Bacău”, se notează pe pagina de Facebook a Forțelor Aeriene.

Intervenția este una extrem de periculoasă, pentru că terenul a fost front de luptă în Primul Război Mondial. În pământ sunt zeci de proiectile care prezintă risc de explozie.

„Este o intervenție dificilă din cauza terenului foarte greu accesibil, a pericolului de căderi de pietre dar și a faptului ca zona respectivă a fost pe linia frontului in Primul Război Mondial , iar in pamânt se găsesc muniții încă neexplodate”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

După stingerea ultimelor flăcări, pompierii vor face cercetări pentru a stabili cauza izbucnirii incendiului.