MENIU

Zece fructe şi legume care ne ajută să slăbim

Mai ales după ce am dat naştere unui copil, sau în oricare altă circumstanţă care ne creează probleme cu greutatea, ne confruntăm cu o adevărată provocare: cum să slăbim şi apoi să ne şi menţinem greutatea?! Urmăm sau încercăm să urmăm variante de diete, care dau sau nu dau rezultate.

Există, însă, dincolo de orice dietă, legume şi fructe care nu numai că nu îngraşă, dimpotrivă, ele pot fi mâncate în orice cantitate şi chiar ajută, la propriu, organismul, la detoxifiere, astfel dând rezultate mult mai bune într-o cură de slăbire. 

Fructe

1. Căpşunele

Compoziţia chimică a căpşunelor presupune într-o proporţie de appx 90% conţinut de apă. În rest, avem multe vitamine: A, B1, B2, B6, C, E şi K, şi minerale importante, precum calciu, fosfor, fier, cupru, mangan, potasiu, sodiu. Consumaţi-le în orice cantitate doriţi, ele fiind recomandate în hepatite, anemie, astenie, boli cardiovasculare.

2. Portocalele

Este una dintre cele mai importante surse de săruri minerale, în special calciu şi fosfor. Portocală stimulează imunitatea şi întăreşte toate funcţiile organismului.

3. Merele

Curele cu mere nu degeaba sunt recomandate persoanelor care au probleme cu hipertensiunea arterială şi colesterolul. Depurative şi detoxifiante, se pot consumă în orice cantitate.

Citeşte continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Mai multe articole despre:
sănătate dietă legume fructe