MENIU

Zbor ISTORIC: Miliardarul planetei a zburat, astăzi, în spațiu la bordul rachetei New Shepard. Cine l-a însoțit

Jeff Bezos, fondatorul Amazon

La mai bine de jumătate de secol de când primul om a pus piciorul pe lună, miliardarul Jeff Bezos împreună cu alţi trei pasageri, a realizat un zbor supersonic. Jeff Bezos, fondatorul Amazon, a avut, astfel, parte de primul zbor în spațiu. New Shephard a decolat puțin după ora 16.00, cu o întârziere de 10 minute față de ora programată inițial.

La bordul navei se află 4 persoane. Practic, Jeff Bezos a zburat la bordul New Shepard -  care îi poartă numele primului american care a zburat în spațiu - alături de fratele său, Mark Bezos, femeia aviator Wally Funk, în vârstă de 82 de ani, dar și de Oliver Daemen, un student de 18 ani.

Zborul a durat 11 minute și are loc după 15 teste realizate în prealabil. Capsula este autonomă, nu neceistă pilot. Nava a reintrat în atmosfera terestră şi a ateriza vertical în deşertul Texas, încetinită de paraşute de mari dimensiuni. 

Ziua de 20 iulie nu a fost aleasă întâmplator. Din contră, astăzi se împlinesc 52 de ani de când primii astronauți americani au pășit pe lună.