MENIU

Yahoo ar putea lua o decizie MAJORĂ, fără precedent

Marissa Mayer, Yahoo

Yahoo intenționează să vândă cea mai importantă afacere din portofoliu: serviciile de Internet, inclusiv celebrul Yahoo Mail și motorul de căutare al companiei, potrivit unor informații pe surse prezentate de Wall Street Journal.

Surse din interiorul Yahoo au declarat pentru publicația Wall Street Journal (WSJ) că gigantul din domeniul IT ar putea lua câteva decizii majore în ședințele de board care au loc în aceste zile.

Board-ul Yahoo se reunește în zilele de miercuri, joi și vineri pentru a discuta posibila vânzare a core business-ului Yahoo - serviciile de Internet, Yahoo Mail și motorul de căutare, potrivit Reuters.

Ședințele de board vor lua în discuție atât viitorul companiei, cât și al directorului executiv, Marissa Mayer. Potrivit analiștilor, planul de redresare propus de șefa Yahoo nu a dat rezultate, iar compania a rămas afundată în probleme.

Imediat după publicarea informațiilor în WSJ, acțiunile Yahoo au crescut cu peste 5,3% pe bursa de la New York. Un alt lucru luat în dezbatere în board-ul Yahoo va fi legat de un pachet de acțiuni în valoare de 30 miliarde dolari deținut de Yahoo la Alibaba Holding Group.

CEO-ul Yahoo Marissa Mayer a anunţat în luna septembrie că este însărcinată cu gemene. Cele două fetiţe urmează să vină pe lume în luna decembrie a acestui an.

Antreprenoarea în vârstă de 40 de ani a precizat că, în condiţiile în care sarcina decurge fără probleme, va continua să se ocupe în continuare de business-ul pe care îl conduce şi nu îşi va lua concediu maternal.

„Sunt plină de energie şi dedicată atât familiei mele cât şi Yahoo şi voi face tot ce este necesar, ba chiar mai mult, pentru a avea grijă de amândouă", a spus ea.

În iulie 2012, când a preluat conducerea Yahoo, Mayer era, de asemenea, însărcinată. A născut un băieţel în luna septembrie, iar la doar câteva săptămâni după ce a devenit mamă s-a întors la birou.

Mai multe articole despre:
yahoo