MENIU

WhatsApp evoluează: noul instrument de căutare care uimește utilizatorii

WhatsApp evoluează: noul instrument de căutare care uimește utilizatorii

WhatsApp surprinde din nou utilizatorii săi cu o actualizare menită să aducă un plus de utilitate și eficiență în gestionarea chat-urilor. Noul update aduce o funcție inovatoare de căutare, care promite să facă navigarea prin mesaje mult mai ușoară și rapidă. 

Pentru mulți dintre noi, căutarea unui mesaj sau a unei informații importante într-un chat poate fi uneori o adevărată provocare, mai ales în contextul unui volum mare de conversații. Introducerea acestei noi funcționalități vine să răspundă nevoii de a gestiona eficient și rapid fluxul de informații din chat-uri, oferindu-ne posibilitatea de a găsi repede ceea ce căutăm. Astfel, actualizarea propusă de WhatsApp se anunță a fi una care va schimba în bine modul în care interacționăm cu aplicația și care va aduce un plus de confort în utilizarea zilnică a serviciului de mesagerie.

Mark Zuckerberg, liderul Meta, a făcut anunțul despre această îmbunătățire care va adăuga o notă de modernitate și comoditate în experiența utilizatorilor de WhatsApp.

Utilizatorii pot căuta acum în istoricul chat-urilor după dată. Zuckerberg arată actualizarea într-un scurt videoclip în care caută videoclipul karaoke al unui prieten. Șeful Meta scrie sub clipul video: „Mulțumim noii funcții de căutare WhatsApp după dată”.

Pentru a accesa această funcție, este necesară instalarea celei mai recente versiuni a aplicației de mesagerie. Utilizatorul WhatsApp trebuie să fie implicat într-un chat, fie individual, fie de grup. Prin apăsarea pe numele de contact (pe iOS) sau pe simbolurile celor trei puncte (pe Android), va fi deschisă o fereastră nouă, apoi să apese butonul „Căutare”.

Mai mulți bani de la stat. Beneficiile sociale cresc de la 1 martie. Anunțul oficial de la Ministerului Muncii

Va apărea apoi o pictogramă calendar cu o lupă. Când apăsați pe el, se deschide un câmp în care utilizatorul poate selecta o dată. Făcând clic pe „OK”, WhatsApp trece la data dorită. Căutarea normală a pasajelor de text sau a cuvintelor rămâne neafectată. Nimic nu se schimbă când vine vorba de căutarea de linkuri, media și documente. Căutarea după dată este de asemenea disponibilă. Funcția este disponibilă pe WhatsApp pe platformele iOS, Android, WhatsApp Web, Mac și Windows, potrivit t-online

Deși funcția de căutare nouă este deja disponibilă, WhatsApp testează în prezent o opțiune pe care ar putea să o lanseze în următoarele săptămâni: Această funcție are ca scop prevenirea salvării fotografiilor de profil ale altor persoane. WhatsApp dorește să împiedice „partajarea neautorizată a fotografiilor de profil” și să protejeze confidențialitatea utilizatorilor săi, conform paginii „WABetainfo”. Există situații cunoscute în care fotografiile de profil ale altcuiva au fost utilizate în moduri nefaste. De exemplu, pentru a hărțui utilizatorii sau a comite furtul de identitate.

Comuniștii ruși cer o anchetă asupra morții lui Stalin pentru că suspectează o „posibilă otrăvire de către agenţi de influenţă occidentală”