MENIU

Vremea se schimbă radical în toată țara. Urmează patru zile de ninsori - Prima alertă de VISCOL

Urmează patru zile de ninsori

Vremea se schimbă radical în toată țara. Urmează patru zile de ninsori și temperaturi scăzute în mai multe regiuni, avertizează meteorologii. Vor fi condiții de polei, lapoviță și ninsori, mai ales în zonele de munte.

„Așteptăm, într-adevăr, o schimbare a vremii. Vor apărea precipitațiile, va ploua în cea mai mare parte a zilei în următoarele zile și se va menține o diferență foarte importantă în regimul temperaturilor între partea de Nord și Sud. Astfel, în nord-est, temperaturile vor fi din ce în ce mai scăzute și va fi lapoviță, mai ales pe parcursul nopților viitoare.

Lapoviță și ninsoare așteptăm și în zonele montane mai ales cele înalte. Se va depune strat de zăpadă posibil și în nordul Moldovei. Și condiții de polei vor fi în această situație.

În Sud, temperaturile se vor menține deosebit de ridicate în următoarele două zile, maximele urmând să ajungă la 14, 16 grade, chiar 17 în sud est.

Partea de Nord-Est va fi sub influența unui aer mai rece, sunt primele semne că iarna nu este departe. Ninsorile vor fi amestecate și cu ploaie și lapoviță, stratul de zăpadă nu va fi unul consistent”, a spus Florinela Georgescu - director executiv ANM, la Realitatea PLUS.

Mai multe articole despre:
vreme viscol ninsoare