MENIU

Vremea se SCHIMBĂ începând de joi! La ce să ne așteptăm - Anunțul ANM

Ninsoare București, martie 2021 / Foto: Profimedia

România are parte, în prezent, de o vreme a extremelor, de la viscol și vijelii în zonele montane și până la temeperaturi de primăvară, peste normalele acestei perioade, în special în sudul și sud-estul țării. Meteorologii nu ne dau vești bune și spun că vremea va suporta schimbări importante, care ăși vor face simțită prezența încă din această săptămână, mai exact de joi.

"Vorbim de o avertizare de cod galben, care a intrat în vigoare astăzi, la ora 8;00, și este valabilă până mâine, la 10:00. În intervalul menționat, la munte vântul va avea intensificări, cu viteze de 70...80 km/h, iar în zona înaltă, la peste 1700 m, rafalele vor depăși 90…120 km/h. Temporar va ninge viscolit.
 
Din punct de vedere termic, vorbim de o vreme mai caldă decât în mod obișnuit, cu valori de la 8 și până la 15, chiar 16 grade Celsius. Cele mai ridicate valori vor fi, în continuare, în sudul și sud-estul țării, unde contăm pe valori de 14 grade Celsius.
 
Mâine și meiercuri temperaturile vor caracteriza o vreme deosebit de caldă. Miercuri, când maximele vor fi curpinse între 
7, până la 16-17 grade, însă joi vom observă o schimbare în evoluția condițiilor meteo, mai ales în partea de sud-vest, în vestul, centrul și nordul țării, acolo unde vremea va intră intr-un proces de răcire.
 
Începând de vineri, procesul de răcire va continua și în partea de sud, sud-este a țării, când temperaturile vor înregistra valori de 6-7 grade", a declarat  directorul ANM, Elena Mateescu, pentru Realitatea PLUS.