MENIU

Vremea extremelor: soare cu dinţi, lapoviţă şi ninsori. Prognoza meteo pe trei zile

Vremea extremelor: soare cu dinţi, lapoviţă şi ninsori. Prognoza meteo pe trei zile

Luni, vremea se încălzeşte, mai ales în regiunile sudice, astfel că la nivelul întregii ţări maximele vor fi cuprinse între 6 grade în nordul Moldovei şi 19 grade în Lunca Dunãrii.

Cerul va fi variabil în sud şi sud-est, dar va fi noros în celelalte regiuni şi va ploua, în general slab cantitativ, în Maramureş, pe arii restrânse în Banat, Transilvania şi Moldova şi cu totul izolat în rest. În zona de munte tot lapoviţă şi ninsoare. Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a ţării, iar pe crestele montane va sufla tare.

Vreme bună şi în Bucureşti. În condiţii de cer variabil, la amiază mercurul din termometre urcă până în jurul valorii de 17 grade. Vântul va avea unele intensificări.

Şi la munte vremea se încălzeşte. Va ploua slab, dar precipitaţiile se pot transforma şi în  lapoviţă sau ninsori. Vântul va avea intensificări, iar pe creste va sufla tare. La amiază vor fi 7 grad la Păltiniş, 8  la  Predeal, 5 la Semenic, 7 la Sinaia, 3 grade la Arieşeni şi minus 2 grade sus pe  Vf. Toaca.

Temperatura va marca o scãdere în regiunile vestice, sudice şi sud-estice, iar în nord şi nord-est va creşte uşor. Astfel, maximele vor fi cuprinse între 8 grade la Miercurea Ciuc si şi 13 grade la Calarasi. Înnorãrile se vor accentua treptat, începând din sud-vestul ţãrii şi va ploua în vest, sud, centru şi doar pe arii restrânse în restul teritoriului.

La munte precipitaţiile vor fi şi sub formã de lapoviţã şi ninsoare. În Banat şi în vestul şi nordul Olteniei, cantitãţile de apã pot depãşi izolat 15...20 l/mp. Vântul va avea intensificãri izolate, mai ales la munte.

Cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat. Dimineata,  3-5 grade si la amiaza, in jur de 11 grade.

Miercuri, vremea va fi în general închisã şi mai rece decât în mod obişnuit la aceastã datã, mai ales în regiunile sudice. Temperaturile maxime, în scãdere îndeosebi în regiunile extracarpatice, se vor situa între 5-6 grade in depresiunile transilvane dar si in regiunile extracarpatice (Craiova, Pitesti, Buzau, Suceava 6) şi 11- 12 grade in Maramures.

Temporar va ploua in cea mai mare parte a ţãrii. La munte vor predomina ninsorile. Pe arii restrânse se vor cumula cantitãţi mai însemnate de apã. Vântul va prezenta intensificãri la munte, în jumãtatea de sud a ţãrii şi doar izolat şi trecãtor în celelalte regiuni.

Miercuri, în Bucureşti, vremea va fi în general închisã şi se va rãci. Dimineata, 2-4 grade si maxima zilei doar 6-7 grade. Temporar va ploua, iar vântul va avea intensificãri mai ales dupã-amiaza.

Mai multe articole despre:
meteo vremea prognoză meteo