MENIU

Caniculă într-o parte a țării, furtuni violente în alta. Vremea extremelor face victime în România

Vremea extremelor în România. În timp ce o bună parte din țară se luptă cu cel mai puternic val canicul[ din această vară, în alte zone furtunile au făcut prăpăd. O ploaie violentă care a durat câteva zeci de minute a făcut ravagii în Brașov. În județul Hunedoara, trei persoane lovite de fulger. Una dintre ele a decedat.

A turnat cu găleata în Brașov, iar puhoaiele de apă au transformat străzile în albie de râu. Sistemul de canalizare din centrul orașului, învechit și subdimensionat, nu a fost în stare să absoarbă apele revărsate.

Furtuna puternică a făcut pagube serioase în centrul orașului. Vântul a smuls burlanele de pe case și le-a aruncat în stradă. În Piața Sfatului, terasele s-au golit repede de clienți, iar cei care nu s-au grăbit să își strângă umbrelele au rămas fără ele.

Localurile de la subsol și demisol au fost inundate. Pompierii au intervenit în mai multe zone. Doi copaci au căzut pe clădirea Spitalului Militar, dar şi pe o casă. În Brașov a fost în vigoare un cod portocaliu de vreme severă. Oamenii se plâng că mesajul RO-alert a venit după terminarea furtunii.

Furtuna violentă a lovit și județul Hunedoara. Un bărbat a murit și alți doi soţi au fost răniți, după ce au fost trăsniți chiar chiar în situl arheologic Sarmisegetusa Regia, potrivit Realitateadehunedoara.net.

Bărbatul decedat avea 47 de ani și era paznic al sitului, iar celelalte victime erau turiști. Cei doi soţi au primit îngrijiri medicale din partea pompierilor şi a medicilor de pe ambulanță şi au fost duşi la spitalul din Orăştie.

Județul Hunedoara s-a aflat sub incidenţa unui cod galben de vreme rea, cu averse ce au atins 25 de litri pe metru pătrat, grindină şi descărcări electrice.

Mai multe articole despre:
Braşov Hunedoara furtuna