MENIU

Vremea extremă face prăpăd în țară - Oamenii sunt disperați, gospodării inundate și culturi distruse - Alertă maximă

Inundatii

Vremea extremă face ravagii în țară. Zeci de localități din nordul și centrul țării au fost inundate, iar grindina a făcut prăpăd în gospodăriile oamenilor. Rafalele puternice de vânt au smuls chiar si copacii din rădăcini. Trei avioane care trebuiau să ajungă la Iași au survolat pe cer până când au primit permisiunea să plece către alte destinații. Meteorologii au marcat un nou record de vreme extremă după ce au emis 18 coduri roșii în mai puțin de 24 de ore. 

Mai mulți pasageri s-au trezit care urmau să aterizeze la Iași au ajuns pe alte aeroporturi. O aeronavă de la Paris a aterizat la Cluj Napoca și un avion de la București a făcut cale întoarsă din cauza furtunilor din județ. Aeronavele care urmau să decoleze au rămas la sol.

Un avion cu aproape 250 de oameni la bord care a plecat din Germania și trebuia să ajungă la Iași a survolat municipiul Botoșani până când a primit aprobare să aterizeze la Suceava. Sutele de pasageri au fost duse cu autocarele către Iași.

Șanțurile mai multor localități clujene dintre Huedin și Oradea nu au mai făcut față. Șuvoaiele de ape au inundat șoseaua DN1, iar oamenii au fost avertizați prin mesaje RO-Alert că este un cod Roșu în vigoare.

Mai multe gospodării au fost inundate, iar apele au ajuns și în beciurile oamenilor.

Și Piteștiul a fost inundat. Furtunile au făcut prăpăd în tot județul Argeș. Pompierii au intervenit cu motompele ca să scoată apele din curțile oamenilor.

Pe Autostrada A1, o ploaie torențială sub cod portocaliu a făcut toți șoferii să meargă cu mai puțin de 50 de kilometri pe oră și cu avariile pornite ca să fie văzuți din timp.

A plouat torențial și în mai multe localități din Bistrița-Năsăud.

În județul Caraș-Severin a fost emis un cod roșu de vijelii și ploi torențiale. Mai mulți copaci au fost smulși din rădăcini de rafalele puternice de vânt.

S-a înregistrat record de avertizări emise de meteorologi, 18 coduri roșii în doar 24 de ore pentru apropate toată țara. 

 

Mai multe articole despre:
inundatii vremea