MENIU

Vremea de Crăciun. Unde ninge și unde iese soarele în zilele de Crăciun

Vremea de Crăciun

Vremea de Crăciun. Zilele de Crăciun ne întâmpină cu vreme amestecată și precipitații în unele zone ale țării, în special la munte. 

Vremea de Crăciun. Pe 24 decembrie, în ajun de Crăciun, vor fi precipitaţii pe arii extinse, iar în vest, centru şi nord cantităţile de apă vor fi mai însemnate (local 10...15 l/mp şi izolat peste 25 l/mp). In Maramureş, Transilvania şi jumătatea de nord a Moldovei ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare, în timp ce în restul teritoriului vor fi mai ales ploi. Vor fi condiţii de polei, la începutul zilei.

Din a doua parte a zilei, vântul se va intensifica şi în zonele joase de relief, cu precădere din sud-vestul, centrul şi estul ţării, unde se vor înregistra viteze, în general de 50...55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 10 grade.

Vremea de Crăciun în București

În capitală, Ajunul Crăciunului începe la 0 grade. Pe parcursul zilei temporar va ploua slab iar vântul va sufla în general moderat. Maxima va fi de 5 grade. 

Informare meteo de vreme rea. Cod galben de ninsori abundente şi viscol - HARTA 

Vremea de Crăciun la munte

La munte vreme închisă şi va intra într-un proces de răcire. Pe parcursul zilei pe arii extinse se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, cantităţile de apă urmând să depăşească local 10...15 l/mp şi izolat 25 l/mp.

Noaptea, ninsorile se vor diminua şi restrânge semnificativ. Vântul va prezenta intensificări, temporar cu viteze de 65...80 km/h, iar în zona înaltă va sufla tare cu rafale de peste 90...100 km/h, îndeosebi în Carpaţii Meriidonali; ninsoarea va fi viscolită şi vizibilitatea va scădea semnificativ. La amiaza vor fi: 1 grad la Paltinis, 2 la Predeal, -2 la Semenic, -1 grad la Sinaia 1500 si la Arieseni si -4 grade pe Vf. Toaca din masivul Ceahlau.

Vremea de Crăciun: 25 și 26 decembrie

Marți, în sudul și sud-estul țării posibil precipitații răzlete, slabe, mixte, în primele ore ale zilei. In restul teritoriului vor fi înnorări persistente si pe arii restrânse, temporar, va ninge slab în nord, nord-est și centru. Vântul va continua să prezinte intensificări la munte, cu viteze mai mari în zona înaltă, în special a Carpaților Meridionali, spulberând zăpada dar și în Moldova, Dobrogea și sud-vestul Olteniei insa la cote mai reduse.

Temperatura aerului, în scădere, va avea valori maxime negative in nordul si centrul ţării până spre -4 grade si pozitive în rest până la 4 grade la Giurgiu. Izolat, vor fi condiții de ceață.

Vremea de Crăciun: În Capitală, posibil precipitații slabe, la începutul zilei. -1…0 grade dimineaţa si 3...4 grade la amiază.

Miercuri vremea va fi predominant închisă în vestul, nordul, centrul și nord-estul țării. Va ninge slab la munte, în Maramureș și în cea mai mare parte a Transilvaniei si Moldovei și pe arii restrânse în Crișana și Banat. Trecător va fi si lapoviță și ploaie favorizând depunerile de polei. Vântul va avea unele intensificări la munte, îndeosebi pe creste unde va spulbera zăpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 grade la Miercurea Ciuc și 5 grade la Drobeta Turnu Severin. Izolat, îndeosebi dimineața, se va semnala ceață.

În Bucureşti, -6…-5 grade dimineata si 4-5 grade la amiaza