MENIU

Vremea 3 decembrie. Temperaturi în scădere, cu zăpadă și ger - Unde cad ninsorile

Vremea 3 decembrie. Temperaturi în scădere, cu zăpadă și ger în foarte multe reegiuni din țară. Meteorologii au anunțat și unde vor cădea ninsori. 

 

Astăzi, vremea se va răci, mai accentuat în jumătatea nord-vestică a teritoriului.

Cerul va avea înnorări temporare și local vor fi precipitații, în general slabe, mai ales sub formă de ploaie în regiunile sud-estice, mixte în vest, nord-vest, centru și în dealurile subcarpatice ale Olteniei și Munteniei și predominant ninsori la munte.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în sudul țării și la munte, îndeosebi în Carpații Orientali (rafale de 60...80 km/h, iar la peste 1700 m altitudine, 90...100 km/h), dar local și în centrul și estul teritoriului.

Temperaturile maxime se vor situa între -1 și 16 grade.

*** În Bucuresti, valorile termice vor fi în scădere semnificativă față de ziua anterioară, dar mai ales pe timpul zilei se vor situa peste cele normale climatologic la această dată. Temperatura maximă va fi de 10...11 grade. Cerul va fi noros și temporar va ploua slab. Vântul va sufla în general moderat. Potrivit prognozei ANM valabilă până la ora 14.00, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit pentru această dată.

*** La munte, cerul va avea înnorări temporare și local vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare mai ales pe creste. Valorile termice vor fi în scădere față de ziua precedentă mai ales în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali.