MENIU

Votul pentru eliminarea pensiilor speciale ar putea fi dat miercuri. Ce spune vicepremierul Dan Barna

Dan Barna, vicepremier

Vicepremierul Dan Barna a declarat, astăzi, că liderii Coaliției au agreat ca proiectul de eliminare a pensiilor speciale pentru parlamentari să fie introdus pe ordinea de zi a plenului reunit al Camerei Deputaților și Senatului și votat, cel mai probabil, în ședința de miercuri. 

Mai mult decât atât, Dan Barna a precizat că situația pensiilor speciale este prioritară, subliniind însă pentru fiecare categorie beneficiară trebuie modificată câte o lege, ținând cont și de deciziile Curții Constituționale.
 
Barna a precizat că o comisie va analiza această situație.
 
În curusul zilei de astăzi, purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, a declarat că social-democraţii vor propune marţi, în şedinţa Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, introducerea pe ordinea de zi a proiectului privind eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. 
 
"Am constatat ipocrizia când ne-am uitat cu atenție în buget. Dacă veți face un efort și vă veți uita și dumneavoastră, veți vedea că în bugetul Camerei Deputaților și al Senatului sunt prinși banii pentru pensiile parlamentarilor. Guvernanții să se hotărească când vorbesc serios și când nu. Să intorducă mâine pe ordinea de zi a Biroului Permanent reunite ale Camerei Deputaților și Senatului propunerile PSD pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor", afirma Radu Oprea.
 
Potrivit parlamentarului, guvernanții ar trebui să ia documentele existente, să le transforme în ordonanță de urgență (OUG) și în prima ședință de guvern "să procedeze la eliminarea lor". "Dacă nu fac acest lucru este demagogie și nu mai au voie să vorbească despre acest subiect", a mai spus purtătorul de cuvânt al PSD.