MENIU

Votul pentru moțiunea împotriva lui Toader, amânat. Pesediștii, nemulțumiți de ministrul Justiției

<p>Tudorel Toader&nbsp;</p>

Votul în cazul moțiunii împotriva ministrului Tudorel Toader a fost amânat pentru săptămâna viitoare, din cauza lipsei de cvorum.

Soarta lui Tudorel Toader rămâne incertă, după amânarea votului pe tema moțiunii simple împotriva ministrului. Într-o ședință de grup desfășurată înaintea plenului, PSD a decis să nu participe la vot, lăsând astfel opoziția să facă cvorumul.

Acest lucru nu s-a întâmplat, astfel că votul a fost amânat pentru o dată ulterioară.

Atât în ședință cât și în declarațiile făcute pe hol, liderii PSD s-au arătat nemulțumiți față de Tudorel Toader. Înainte de ședință, spre exemplu, Cătălin Rădulescu a spus că deputații PSD au decis să nu participe la vot nemulțumiți de prestația lui Toader.

"A dat ordonanțe pe care nu le-a discutat, ne-a pus intr-o situație neconfortabilă. A făcut modificări fără a se consulta cu noi, nu a dat mai multe ordonanțe pe care noi nu le-am cerut, de exemplu nu a dat ordonanța care permite revizuirea sentințelor. Tudorel Toader își face agenda proprie", a spus Rădulescu.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a spus, marţi seară, că, dacă se va decide remanierea sa, va respecta decizia şi va îndeplini atribuţiile până când va apărea în Monitorul Oficial numele următorului ministru al Justiţiei. Întrebat despre afirmaţia lui Florin Iordache potrivit căreia, în PSD, dacă ai greşit ”demisionezi sau eşti remaniat”, Toader a spus: ”A zis că la dânşii în partid – îs mai mulţi acolo, nu e numai el”.

Tudorel Toader, evaluat în Parlament: "Dacă nu îţi îndeplineşti misiunea, te duci acasă"

”După părerea mea, moţiunea de astăzi a fost un exerciţiu politic, a avut un evident caracter politic. Multe dintre informaţiile cuprinse acolo nu erau documentate”, a declarat,marţi seară, Tudorel Toader, la finalul dezbaterii moţiunii ”Tudorel Toader şi PSD-ALDE, luaţi mâinile murdare de pe Justiţie!”, iniţiată de PNL şi USR.

Întrebat despre declaraţia lui Florin Iordache, potrivit căreia, în PSD, dacă ai greşit ”demisionezi sau eşti remaniat”, Toader a spus: ”A zis că la noi în partid există... adică la dânşii în partid, dar sunt mai mulţi acolo. Îs mai mulţi, nu e numai el. S-au făcut doi ani de când sunt ministru. Este o experienţă interesantă, am valorificat cunoştinţele pe care le-am dobândit ca judecător constituţional, am îndeplinit obligaţiile de ministru cu bună credinţă”.

Iordache i-a tăiat microfonul lui Toader

Întrebat despre remaniere, Toader a afirmat că-şi va face treaba până în ultima zi de mandat.

”Am mai declarat şi nu este nimic nou. Dacă se va hotărî remanierea mea, vom respecta decizia luată, urmând procedurile legale şi îmi voi îndeplini obligaţia până în ultimul minut când apare în Monitorul Oficial numele următorului ministru al Justiţiei care trebuie să vină la minister, să facem o procedură de predare-primire documente, până la sigiliu”, a mai spus ministrul Justiţiei.

De asemenea, întrebat despre demisie, Toader a spus: ”Dacă nu ai capacitatea să îţi îndeplineşti misiunea pe care o ai, te duci acasă. Trebuie să faci distincţie între competenţele legale pe care le ai de îndeplinit, să ai puterea să ţi le îndeplineşti şi atâta tot”. 

UDMR anunță că nu îl va susține pe Tudorel Toader la moțiune. ”Am fost idioţi utili” 

Deputatul PSD Florin Iordache l-a criticat, marţi, în plenul Camerei, pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, cerându-i să spună când dă ordonanţa de urgenţă pentru modificarea codurilor penale şi pentru revizuirea sentinţelor date de completurile de 5 judecători şi a precizat că, în PSD, atunci când ai greşit demisionezi sau eşti remaniat.

Mai multe articole despre:
parlament moţiune tudorel toader