MENIU

Vot cu erată, Primăria Capitalei a anunţat că a trecut un proiect care a picat

Gabriela Firea

Gafă de comunicare a Primăriei Generale a Capitalei, după şedinţa Consiului General, Iniţial, biroul de presă a anunţat că "Primăria Capitalei preia de la Sectorul 2 terenul necesar pentru Pasajul Doamna Ghica", pentru ca după o jumătate de oră să anunţe, ca erată, că "Pasajul doamna Ghica (a fost) blocat in Consiliul General."

În comunicatul de presă de la ora 16:42, Biroul de presă al PMB anunţa că "la propunerea Primarului General, Gabriela Firea, Primăria Capitalei va prelua terenul administrat de Primăria sectorului 2, aflat pe amplasamentul viitorului Pasaj Doamna Ghica-Colentina. Proiectul a fost aprobat () cu 28 de voturi "pentru", 14 abțineri (USR și PNL) și 6 voturi "împotrivă" (USR și PNL).

În erata de la ora 17:25, Biroul de presă revine şi precizează că "Pasajul doamna Ghica, blocat in Consiliul General Consilierii USR si PNL s-au opus ca Primăria Capitalei sa preia de la Sectorul 2 terenul necesar pentru realizarea proiectului." Cu toate acestea, scorul votului este acelaşi. Proiectul a fost respins ca urmare a celor 14 abțineri (USR și PNL) și 6 voturi "împotrivă" (USR și PNL). Au fost exprimate 28 de voturi "pentru"(PSD-ALDE si PMP).

Pasajul Doamna Ghica ar urma să coste aproximativ 28 de milioane de euro. Indicatorii tehnico-economici, aprobați în luna ianuarie, în acest an, prevăd construcția unui pasaj de circa 200 de metri lungime și 16,5 metri latime, aferent celor 4 benzi, dar lucrarile se fac pe un traseu total de 1 km.

De asemenea, in conformitate cu discuțiile avute cu membrii Comisiei Tehnice de Circulație, s-au păstrat numărul și poziția celor trei stații de autobuz. Trotuarele se vor proiecta pe ambele parti ale arterei și vor avea o lățime de minimum 1.5 metri. Astfel se va ține cont de caracteristicile funcționale și de intensitatea circulatiei pietonilor.

Mai multe articole despre:
Primăria Capitalei Gabriela Firea