MENIU

Volodimir Zelenski: „Rusia va folosi RACHETE iraniene” - Atacuri asupra sectorului energetic

Volodimir Zelenski - președintele Ucrainei

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski susține că Rusia va folosi rachete iraniene pentru posibile atacuri asupra infrastructurii țării, în special asupra sectorului energetic.

Mai mult, Zelenski spune că Ucraina ar fi fost mai aproape de pace dacă Rusia nu primea arme din partea regimului Iranian. Deja, peste 4,5 milioane de locuitori au rămas fără energie electrică în Kiev și în alte șase regiuni din cauza loviturilor rusești. 

„Întreaga lume va ști că regimul iranian ajută Rusia să prelungească acest război, și, prin urmare să prelungească efectul acestor amenințări la adresa lumii provocate tocmai de războiul rusesc. Dacă nu ar fi fost furnizarea iraniană de arme către agresor, am fi fost mai aproape de pace acum.

Ocupanții au folosit din nou drone de atac iraniene. Înțelegem că statul terorist concentrează forțe și mijloace pentru o posibilă repetare a atacurilor în masă asupra infrastructurii noastre. În primul rând, energie. În special, pentru aceasta Rusia are nevoie de rachete iraniene”, a spus Volodimir Zelenski.

Mai multe articole despre:
zelenski drone iran kiev