MENIU

Voiculescu îi dă REPLICA lui Rafila în scandalul momentului: "A strecurat o șopârlă securistică". Explicații INCENDIARE

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății

Vlad Voiculescu (USR) intervine în scandalul momentului din Sănătate. Fostul ministru al Sănătății răspunde, astfel, acuzațiilor lansate de în spațiul public de actualul titular de la Sănătate și vine cu propria sa variantă: "a strecurat și dumnealui o șopârlă securistică".

"Domnul Rafila a citat două cifre, și anume 25 de milioane consultanță și 5 milioane din fonduri euroene pentru costurile operaționale ale agenției ANDIS, Agenția pentru Dezvoltarea Infrstructurii în Spitale. 
 
Banii de consultanță trebuie raportați, de fapt nu sunt pentru consultanță, așa cum înțelege domnul Rafila, de altfel un vechi consultant, cu foarte multe contracte de consultanță, dar nu este acel tip de consultanță, ci este consultanță de proiecte de investiții.
 
Dacă o să calculăm suma pentru consultanță, care din fericire a fost aprobată să vină din fonduri europene și o raportăm la totalul investițiilor în proiecte de spitale, și anume 1,7 miliarde, asta înseamnă 1.5 la sută.
 
E fie o neînțelegere, fie o altă încercare mizerabilă de a aruncă cu noroi, în cine altcineva decât în USR.
 
Orice sistem de investiții trebuie pregătit și asta evident  nu pot face funcționarii din minister, deși ne-ar plăcea  vină  gratuit,  poată facă oricine...
 
Sunt o mulțime de oameni care au știut de PNRR și de tot ce s-a pus acolo. Ideea asta  era un funcționar
în minister care ar fi putut  îi raporteze dlui Rafila imediat și nu i-a raportat întocmai și la timp și acum e supărat... a strecurat și dumnealui o șopârlă securistică", a afirmat Vlad Voiculescu, pentru Realitatea PLUS.