MENIU

Vodafone face o mișcare-surpriză. Tranzacție-gigant de 23 miliarde dolari

<p>VODAFONE</p>

Gigantul britanic Vodafone a ajuns la un consens cu indienii de la Idea Cellular și vor forma cea mai mare companie de telecomunicaţii de pe a doua piață telecom din lume.

Divizia din India a grupului Vodafone a convenit fuziunea cu Idea Cellular pentru a forma cea mai mare companie de telecomunicaţii de pe piaţa respectivă, cu o valoare de 23,2 miliarde de dolari, relatează Bloomberg.

Compania nou formată va fi de două ori mai mare decât AT&T, în funcţie de numărul de abonaţi, şi va deveni lider pe o piaţă unde cel mai bogat om din India a oferit servicii gratuite de voce.

Vodafone va deţine o participaţie de 45,1% la nouă companie, după vânzarea a 4,9% din acţiuni la aceasta către un holding deţinut de miliardarul Kumar Mangalam Birla.

Companiile lui Birla vor deţine 26% din acţiunile noii companii, iar restul vor fi listate, scrie bursa.ro. Noua companie va valora 23,2 miliarde de dolari, la o valoare de întreprindere de 12,4 miliarde de dolari pentru Vodafone India şi 10,8 miliarde de dolari pentru idea Cellular.

Acţiunile Idea au urcat cu până la 14% la bursa din Mumbai.

Noul operator de telecomunicaţii va avea 395 de milioane de abonaţi, peste cei ai liderului actual al pieţei, Bharti Airtel.

Mai multe articole despre:
Vodafone