MENIU

Vladimir Putin și-a întărit Garda Națională și a dotat-o cu armament de luptă. Zvonurile privind o lovitură de stat se intensifică

Vladimir Putin și-a întărit Garda Națională și a dotat-o cu armament de luptă

Președintele rus, Vladimir Putin este din ce în ce mai disperat și se teme de o lovitură de stat. Liderul de la Kremlin și-a întărit Garda Națională cu o unitate de elită pentru a-l proteja în cazul unei alte rebeliuni, potrivit presei internaționale.  

 Garda lui Vladimir Putin este compusă din 320 de mii de membri care îi raportează totul dictatorului și nu Ministerului Apărării. Mai mult, Putin va începe să recruteze tineri de 18 ani pentru a-i trimite pe frontul din Ucraina. 

Militarii fac parte din garda lui Putin denumită Rosgvardia încă din anul 2016. Acum gruparea numără peste 300 de mii de membri și este condusă de fostul bodyguard loial al liderului de la Kremlin, Viktor Zolotov. Acesta s-a făcut cunoscut după ce a oprit protestele antiguvernamentale.

Mai mult, un deputat al partidului Rusia Unită a declarat că Putin a ordonat personal unității de forțe speciale din cadrul Ministerului de Interne, formată din 7.000 de oameni, să treacă sub comanda sa. El a adus, de asemenea, tancuri, avioane de luptă și artilerie pentru a întări Garda Națională.

Vladimir Putin trimite seniorii pe front. Rezerviștii de până în 55 de ani, mobilizați de urgență

Totul vine după lovitura de stat dată de Evgheni Prigojin. Acum, Putin este îngrijorat de loialitatea serviciilor de securitate și a ofițerilor săi din rândul armatei.

Totodată, Putin dorește ca începând cu data de 1 ianuarie 2024 să înceapă să recruteze tineri de 18 ani pentru a-i trimite pe frontul din Ucraina. Decizia liderului de la Kremlin a fost susținută şi de comisia pentru apărare din Duma de Stat a Rusiei. Noile norme nu presupun o creștere treptată a limitelor superioare ale vârstei de recrutare-încorporare pentru serviciul militar obligatoriu. Acestea vor fi cuprinse între 18 și 30 de ani. 

Vladimir Putin a interzis oficial schimbarea de sex în Rusia, atât pe cale medicală, cât și în acte

Mai multe articole despre:
vladimir putin garda nationala lovitura de stat