MENIU

Vladimir Putin nu iartă pe nimeni. Procurorii o vânează pe fiica mentorului său

O cunoscută jurnalistă și prezentatoare tv rusă, fiica fostului mentor al lui Vladimir Putin, este vizată de o anchetă penală, sub acuzația că ar fi lansat știri false. 

Cunoscuta prezentatoare de televiziune şi jurnalistă rusă Ksenia Sobceak este vizată de o anchetă penală din cauza unei informaţii pe care poliţia o consideră "fake news", a relatat luni agenţia oficială de presă TASS, citând o sursă neidentificată din cadrul forţelor de ordine.

Tatăl prezentatorie, Anatolîi Sobceak, fost primar al Sankt-Petersburg-ului, este considerat drept mentor atât al lui Vladimir Putin, câț și al lui Dmitri Medvedev.

Ksenia Sobceak s-a refugiat în occident  și a înfiinţat un cont pe Telegram unde prezintă cu regularitate cazuri critice la adresa eforturilor de mobilizare ale autorităţilor ruse.

Agenţia TASS a comunicat că ancheta împotriva Kseniei Sobceak ar avea legătură cu "finanţarea de către stat" a unor festivaluri şi că ea ar putea fi acuzată în baza unui articol din legislaţia rusă care prevede pedepse cu trei ani de închisoare.

 

Mai multe articole despre:
putin razboi ucraina propaganda