MENIU

Vladimir Putin nu crede în promisiunile lui Volodimir Zelenski - Ce spune de ATACUL Ucrainei asupra Rusiei

Volodimir Zelenski și Vladimir Putin

Vladimir Putin nu crede în asigurările date de Kiev privind atacul asupra unor teritorii din Rusia. Liderul de la Kremlin i-a răspuns lui Volodimir Zelenski după ce acesta a spus că ucrainenii „nu luptă pentru teritoriul Rusiei”.

Președintele Vladimir Putin a comentat, în interviul acordat la postul oficial de televiziune rus - Rossia 1, de asemenea, despre presupusele asigurări ale Kievului pentru Occident că aceste sisteme de rachete nu vor fi folosite împotriva teritoriului Rusiei.

„Acest lucru nu are nimic de-a face cu încrederea sau neîncrederea în regimul ucrainean, deoarece aceasta depinde de tipurile de rachete pe care americanii le vor furniza”, a spus Putin, potrivit TASS.

„În total, inventarul de luptă al armatei ucrainene cuprindea circa 515 astfel de sisteme de rachete încă de la începerea operațiunii speciale în Ucraina și 380 dintre acestea au fost eliminate. Acum, o parte dintre ele a fost refăcută, iar unele au fost luate din inventare și, după cum înțelegem, au în prezent aproximativ 360 de astfel de sisteme”, a mai precizat președintele rus.

„Credem că livrarea de sisteme de rachete de către Statele Unite și alte țări este legată de compensarea pierderilor din aceste sisteme hardware de luptă. Nu este nimic nou în asta și asta de fapt nu schimbă nimic.

Același lucru este valabil și pentru cererile Kievului pentru livrarea, să zicem, de artilerie (de la Occident - n.red.)”, a mai spus Putin.

Președintele Volodimir Zelenski a anunțat în urmă cu câteva zile că Ucraina nu va folosi sisteme avansate de rachete pe care le așteaptă de la americani pentru a ataca pe teritoriul Rusiei. 

„Nu intenționăm să atacăm Rusia, nu ne interesează Federația Rusă, nu luptăm pe teritoriul lor”, a spus Zelenski pe 31 mai.