MENIU

Vladimir Putin, mișcări ciudate. Liderul de la Moscova pare să aibă în continuare probleme - VIDEO

Vladimir Putin la pescuit (arhivă)

O filmare realizată la summitul țărilor de la Marea Caspică alimentează speculațiile legate de starea de sănătate a președintelui rus Vladimir Putin. Pe lângă faptul că liderul de la Kremlin n-a fost așteptat la scara avionului cu pâine și sare, la fel ca ceilalți oaspeți, pe drumul spre limuzină acesta părea să aibă probleme de deplasare.

Un montaj distribuit pe rețelele de socializare arată că liderii celorlalte state participante la summit-ul țărilor riverane Mării Caspice -Iran, Kazahstan și Azerbaidjan- au fost întâmpinați la scara avionului cu flori, pâine și sare.

În schimb, Vladimir Putin se pare că n-a avut parte de o astfel de primire, filmare prezentându-l în timp ce străbate distanța de câteva zeci de metri de la aeronavă la mașina de protocol fără a avea pe nimeni alături.

Liderul rus pare să aibă, în continuare, unele dificultăți de deplasare, mișcându-și mult mai puțin mâna dreaptă, prin comparație cu mâna stânga. 

Pe de altă parte, mersul președintelui rus a fost analizat de mai mulți ani. iar mișcarea mâinii stângi, în timp ce dreapta rămâne aproape imobilă, a fost descrisă drept "mersul KGB-ist" de către celebrul realizator TV american Stephen Colbert.

În luna aprilie a acestui an, filmarea unei întâlniri între Vladimir Putin și ministrul Apărării Sergei Șoigu a alimentat speculațiile legate de afecțiunile grave de care ar suferi liderul rus. La vremea respectivă, tot mișcarea mâinii drepte a fost cea care le-a atras atenția celor care au analizat imaginile.