MENIU

Vladimir Putin folosește relațiile cu alți oficiali pentru propagandă

Vladimir Putin / Foto: Profi Media

Vladimir Putin se folosește de apropiații străini în funcții înalte pentru a răspândi propaganda Kremlinului. După ce Donald Trump a spus că Ucraina și Occidentul ar trebui să renunțe definitiv la speranța de a recupera Crimeea, liderul din Rusia a activat un al doilea canal diplomatic. Este vorba despre un fost cancelar al Germaniei, care pledează pentru deschiderea conductei Nord Stream 2. 

Fostul cancelar german Gerhard Schroder se numără printre oficialii străini care au menținut relații bune cu Kremlinul. Intervenția sa, referitoare la demararea operațiunilor pe conducta Nord Stream 2, nu este întâmplătoare, ci vine în contextul în care șefa Comisiei Europene a avertizat că urmează o iarnă extrem de dificilă.

„Rusia ne șantajează, folosește energia ca pe o armă. Din acest motiv, în orice caz, fie că este vorba despre o întrerupere parțială a gazelor rusești, sau o întrerupere totală, Europa trebuie să fie pregătită”, a precizat Ursula Von Der Leyen, șefa Comisiei Europene.

Specialiștii susțin că presiunea pe care o transmite fostul cancelar german, pe care mulți îl consideră negociatorul neoficial al lui Putin, nu este doar pentru Germania, ci și pentru alte state din vecinătatea ei și care ar putea fi convinse să reia proiectul.

Schroder a declarat că dorința Kremlinului de a negocia trebuie privită ca o veste bună. Deși fostul cancelar susține că războiul din Ucraina este o greșeală, acesta subliniază că este absurd ca cineva să creadă în promisiunea lui Zelenski de a lua Crimeea înapoi, pentru că regiunea este rusă. 

Mai multe articole despre:
Vladimir Putin