MENIU

Vladimir Putin, DECIZIE incredibilă în relațiile cu NATO - Ce se întâmplă în Marea Neagră

Vladimir Putin, președintele Rusiei Foto: Profi Media

Vladimir Putin a luat o decizie neașteptată în relațiile Rusiei cu NATO! Președintele rus a respins o propunere a Ministerului rus al Apărării.

 

Vladimir Putin nu a dat curs propunerii de organizare a unor exerciţii militare la Marea Neagră, pentru a evita escaladarea tensiunilor cu NATO.

Decizia a fost anunțată chiar de președintele rus,  într-un interviu difuzat duminică seara la televiziunea rusă de stat.

Putin a spus că nu vrea să alimenteze tensiunile în zona Mării Negre.

"Ar trebui să spun că Ministerul nostru al Apărării a avut o propunere de a organiza propriile noastre exerciţii rapide în acele ape. Dar cred că ar fi inutil şi că nu este nevoie să creştem tensiunile acolo. Deci, Ministerul Apărării se limitează la escortarea avioanelor şi navelor (NATO)”, a declarat Putin pentru postul Rossiya-1.

”Statele Unite şi aliaţii lor din NATO desfăşoară cu adevărat exerciţii neplanificate, vreau să subliniez, exerciţii neplanificate în apele Mării Negre. Aceasta este o provocare serioasă pentru noi”, a spus Putin".

Statele Unite au transmis că navele sale de război din Marea Neagră sunt prezente pentru a spori colaborarea cu aliaţii NATO din regiune.

Înainte de decizia lui Putin, Rusia s-a plâns de creşterea periculoasă a activităţii militare a SUA și aliaților săi în regiunea Mării Negre. Este vorba de o activitate mai mare a avioanelor de spionaj occidentale, zboruri cu bombardiere strategice şi prezenţa a două nave de război americane.

Mai ales că  o parte din activitate a avut loc chiar în vecinătatea Crimeei, peninsula ucraineană anexată de Rusia în 2014.

Tensiunile denunțate de Rusia sunt, de asemenea, mari și în legătură cu ceea ce oficialii americani au numit o consolidare îngrijorătoare a armatei ruse în apropierea Ucrainei şi un conflict legat de migranţi între Belarus, un aliat apropiat al Rusiei, şi Uniunea Europeană, relatează Reuters.