MENIU

Vladimir Putin preia rețeta de succes din România

<p>Vladimir Putin&nbsp;</p>

Președintele Vladimir Putin, care vizează un al patrulea mandat la prezidențialele din martie, a anunțat miercuri o creștere anticipata a salariului minim de care vor profita, spune el, patru milioane de rusi, scrie AFP.

Cu câteva ore înainte de a inaugura cartierul general de campanie, liderul rus, al cărui ultim mandat a fost marcat de o criză dureroasă pentru puterea de cumpărare a rușilor, s-a deplasat la o uzină din regiunea Tver (nord-vest).

"Dinamica economiei rusești rămâne pozitivă. (...) Putem egaliza salariul minim și minimul vital începând cu 1 mai acest an", și nu 1 ianuarie 1 ianuarie 2019, așa cum era prevăzut, a spus Vladimir Putin. 

Salariul minim actual va fi astfel adus la 11.163 de ruble, respectiv 163 de euro la cursul actual. Acesta este acum de 9.489 ruble, respectiv 139 de euro, de la 1 ianuarie.

La sfârșitul lui decembrie, președintele Rusiei a semnat un decret care majora salariul minim la 85% din venitul de subzistență începând cu 1 ianuarie 2018 și prevedea aducerea acestuia la 100% începând cu 1 ianuarie 2019.
 

Mai multe articole despre:
Vladimir Putin