MENIU

Vladimir Putin apasă pedala propagandei până la podea. Care sunt noile direcții de dezinformare trasate propagandiștilor de la Kremlin

Serviciul militar de informații de la Kiev (GUR) a informat cu privire la noile direcții de propagandă pregătite de Vladimir Putin pentru a fi servite publicului larg. Conform spionilor ucraineni, Kremlinul pune accent, în prezent, pe cinci subiecte cheie de propagandă și dezinformare referitoare la războiul din Ucraina.

Potrivit analiștilor militari, pe 25 august, Kremlinul a organizat o întâlnire cu propagandaștii săi, stabilind narațiuni specifice pentru cinci subiecte principale legate de războiul din Ucraina. Unele dintre aceste narațiuni au fost promovate de Vladimir Putin și de ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, încă de la începutul contraofensivei ucrainene.

Specialiștii de la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) au remarcat, de asemenea, o concentrare a Kremlinului pe aceste subiecte.

Omul Zilei – Viktor Orban. “Patria a priori!”. În atenția ROMÂNILOR din SRI

În cadrul ședinței, Kremlinul le-a cerut propagandiștilor săi să promoveze ideea conform căreia Ucraina desfășoară o mobilizare în masă, indiferent de vârstă, sex sau stare de sănătate.

Alte subiecte dorite de Vladimir Putin:

- Partenerii occidentali ai conducerii de la Kiev - „regim” în versiunea Kremlinului - sunt dezamăgiți de perspectivele de victorie ale armatei ucrainene;

- Contraofensiva ucraineană este un eșec;

- Guvernul ucrainean este complet corupt și nu luptă împotriva corupției;

- Autoritățile ruse, mai exact spus regimul Putin, oferă standarde și condiții bune de viață în teritoriile eliberate, adică ocupate, în Ucraina.

Unul dintre participanții la ședință din partea Kremlinului a fost Serghei Kirienko, adjunctul șefului Administrației Prezidențiale Ruse, notează GUR.

Ținerea României și Bulgariei în afara Schengen vine, de fapt, în ajutorul Rusiei. O analiză pertinentă de la experții europeni