MENIU

Vladimir Putin a fost şofer de taxi la căderea URSS. Ce dezvăluiri mai face liderul de la Kremlin într-un documentar rusesc

Vladimir Putin FOTO:Captura documentar

Preşedintele rus Vladimir Putin era şofer de taxi în timpul liber, pentru a-şi asigura traiul, la căderea URSS, care a marcat, în opinia sa, sfârşitul ”Rusiei istorice”, potrivit unui documentar care urmează să fie difuzat în curând de televiziunea rusă, relatează AFP.

Fost agent al serviciilor secrete KGB, Vladimir Putin, care a deplâns deja în trecut căderea imperiului sovietic, apreciază, 30 de ani mai târziu, că acest eveniment rămâne o ”tragedie” pentru ”majoritatea cetăţenilor”, potrivit unor fragmente din filmul ”Rusia, istoria recentă”, care urmează să fie difuzat în curând de Channel One, potrivit agenţiei de presă RIA Novosti.

Căderea URSS a antrenat o perioadă de instabilitate economică care a aruncat numeroase persoane în sărăcie, în timp ce Rusia care abia îşi dobândise independenţa şi trecea de la comunism la capitalism.

Un servitor loial al Uniunii Sovietice, Putin a fost consternat atunci când aceasta s-a prăbuşit şi a catalogat această prăbuşire drept ”cea mai mare catastrofă geopolitică a secolului XX”.

Rusia era centrul Uniunii Sovietice, din care au făcut parte 15 republici şi care se întindea din ţările baltice în Asia Centrală.

În 1991, zguduită de dificultăţi economice, Uniunea Sovietică s-a dezintegrat, iar Rusia a devenit o naţiune independentă.