MENIU

Vlad Voiculescu: ”NU există bază ştiinţifică pentru suspendarea vaccinului AstraZeneca”

Vlad Voiculescu. Foto: Inquam/Octav Ganea

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, marți, că în prezent nu există bază ştiinţifică pentru suspendarea vaccinului AstraZeneca.

”Lucrurile sunt foarte clare, comunicarea este foarte clară făcută de CNCAV, comunicarea este foarte clară referitor la acest vaccin. Nu există, în acest moment, bază ştiinţifică pentru eliminarea vaccinului AstraZeneca. În acest moment aşteptăm decizia EMA, nota EMA de joi, săptămâna aceasta”, a declarat ministrul, la Parlament. 

Întrebat de ce nu a fost luată o măsură de precauţie în cazul noului lot AstraZeneca, Voiculescu a reiterat că, în acest moment, nu există motive de îngrijorare în legătură cu acest vaccin.
”A fost o discuţie cu mai multe autorităţi implicate. Aceasta a fost decizia la care s-a ajuns. (...) Decizia este luată pe baze ştiinţifice. Nu există în acest moment motive de îngrijorare. Este opinia OMS, opinia Agenţiei Europene a Medicamentului”, a explicat ministrul. 

Pentru celălalt lot de la AstraZeneca s-a luat măsura de precauţie după ce s-a constatat că au fost probleme în anumite ţări legate de acesta. 
”Asta a fost o măsură de precauţie cu un cost minim pentru vaccinarea din România pe care am decis atunci cu toţii să o luăm”, a adăugat Voiculescu. 

Întrebat și de ce secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andreea Moldovan face declaraţii privind pandemia și nu el, Voiculescu a precizat că aceasta ”este un specialist excepțional” în care are toată încrederea și că are mandat din partea sa pe partea de comunicare. 

Date la zi despre evoluția COVID-19 în țara noastră găsiți pe pagina special dedicată Coronavirus România