MENIU

Vlad Voiculescu, după protestele care au vizat personalul medical: Sunt consternat și furios

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, s-a declarat consternat și furios de faptul că cei care au protestat față de restricțiile și-au îndreptat furia și împotriva personalului medical. Voiculescu a precizat că cei care i-au jignit pe medici și asistente ar trebui să se gândească și la faptul că poate cineva din familia lor a avut sau va avea nevoie de ajutorul lor. 

"Sunt consternat și oarecum furios, nu din cauza protestelor în sine, care pot avea o justificare personală, dar cred că s-a ajuns prea departe cu violența și agresivitatea la adresa medicilor și a personalului din spitale, iar lucrul acesta este inacceptabil. Nici în războaie medicii, asistenții și infirmierele nu sunt atacați (..) Ignoranța nu justifică astfel de acțiuni și ceea ce s-a întâmplat aseară în curtea unor spitale nu ar trebui să se mai întâmple", a afirmat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, după protestele de aseară împotriva restricțiilor impuse de autorități.
 
Reacția ministrului a venit după ce, în timpul protestelor care au avut loc luni seară în multe municipii din țară, unii manifestanți au strigat sloganuri împotriva personalului medical, numindu-i pe cei care lucrează în spitale "criminali" și "asasini".