MENIU

Vlad Voiculescu, bani pentru medicii implicați în campania de vaccinare: ”Ne bazăm pe ei să le stea la dispoziție oamenilor” - Ce sume primesc

Ministrul Sănătății - Vlad Voiculescu

Ministrul Sănătății - Vlad Voiculescu a anunțat, vineri, după ședința de guvern, principalele puncte aprobate într-o ordonanță de urgență privind remunerații pentru cadrele medicale implicate în procesul de vaccinare. Cadrele medicale primesc bani în plus pentru vaccinare, dar nu cât s-a anunțat inițial. Sumele promise medicilor și asistenților au scăzut și sunt și în formă brută. Pe ora de vaccinare, un medic va primi 90 de lei, iar un asistent - 45. 

Cadrele din centrele de vaccinare vor primi mai puțini bani. Dacă inițial ministrul Sănătății stabilise ca medicii, asistenții și registratorii să primească 100 lei, respectiv 50 pentru ora de muncă, la nivelul executivului s-a decis reducerea acestor sume.

”Bugetul României va fi greu de pus cap la cap. Și economia a avut de suferit, lucrurile sunt dificile. Vor fi remunerați cu 90 lei pe h medicii, 45/h asistenții medicali, 25 lei/h dacă e vorba de registratori. Vorbim de sume brute”, a anunțat ministrul Sănătății.

Și medicii de familie vor primi bani pentru implicarea în campania de vaccinare

”E mare nevoie de toți acești oameni care se vor înscrie pentru a vaccina populația. Sunt oameni de munca cărora va depinde modul în care vom depăși această perioadă cruntă. Am stabilit o formă de remunerae acelor mai importanți vectori de comunicare: medicii de familie. Ne bazăm pe ei să le stea la dispoziție oamenilor cu orice fel de informație. Medicii de familie sunt esențiali în această perioadă și întotdeauna și trebuie să le acordăm importanța pe care o au. Ne bazăm pe ei să informeze, să programeze pacienții, să se asigure că ei vin la vaccinare și că le stau la dispoziție după vacciare cu orice fel de informație. E o muncă suplimentară, nu un bonus. Această plată va fi de 30 lei pentru fiecare pacient pentru acest serviciu, acolo unde îl programează pe pacient și pacientul se vaccinează. Atunci când se trece de 50% rata de vaccinare din acea listă considerăm că e un efort mai mare. Atunci plata se face cu 50 de lei pe pacient. Peste 60% vorbim de 60 de lei”, a declarat Vlad Voiculescu.

Mai multe articole despre:
vlad voiculescu