MENIU

Vizita lui Serghei Lavrov în Serbia, ANULATĂ. Oficial rus: "Diplomaţia noastră încă nu stăpânește teleportarea"

Serghei Lavrov / Foto: Profi Media

Ministrul afacerilor externe al Federaţiei Ruse, Serghei Lavrov, şi-a anulat o vizită de două zile în Serbia, planificată cu ceva timp în urmă, după ce trei ţări care se învecinează cu teritoriul sârb au decis să-şi închidă spaţiul aerian, informează media internaționale.

Mai exact, țări precum Macedonia de Nord, Bulgaria şi Muntenegru au refuzat să permită avionului lui Lavrov să folosească spaţiul lor aerian, potrivit cotidianului sârb Vecernje Novosti.

Anularea vizitei a fost confirmată și de un oficial de rang înalt al Ministerului de Externe rus. Într-un stil ironic, acesta a afirmat pentru Interfax "Diplomaţia noastră încă nu stăpâneşte teleportarea".

Serghei Lavrov se află pe lista de sancţiuni a Occidentului în contextul războiului declanşat de Rusia în Ucraina. Uniunea Europeană (UE) şi-a închis, la rândul său, spaţiul aerian pentru avioanele ruse în urma invaziei din țara vecină.

Lavrov urma să efectueze astăzi și mâine, respectiv pe 6 și 7 iunie, o vizită în Serbia, pentru a discuta despre căile de aprovizionare cu energie a acestei ţări.