MENIU

Virusul Zika a ajuns în Cehia. OMS: Epidemia se poate agrava

<p>VIRUSUL ZIKA. Primul caz de contagiere &icirc;nregistrat &icirc;n Germania</p>

Virusul Zika a ajuns în Cehia, după ce peste zece ţări europene au înregistrat astfel de cazuri la persoane care au revenit din America Latină. În cazul cehilor, este vorba de două persoane, dar autorităţile de la Praga nu au oferit detalii despre starea lor de sănătate.

Între timp, în Brazilia, creşte numărul cazurilor de copii cu microcefalie. Nici Organizaţia Mondială a Sănătăţii nu are veşti liniştitoare. În acest moment sunt aproape 4.700 de cazuri, iar situaţia s-ar putea agrava în perioada următoare, spune reprezentanţii OMS.

Totul, în condiţiile în care metropola Rio de Janeiro se pregăteşte pentru Olimpiada de vară, sunt şantiere peste tot prin oraş, iar oamenii susţin că acest lucru favorizează răspândirea bolilor, scrie digi24.ro.

Aflată în vizită în Brazilia, Şefa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii spune că Zika este un virus complicat, cu multe incertitudini, care poate ascunde încă multe surprize.

„Curaj, curaj guvernului ca să se descurce cu această misiune intimidantă. Noi încurajăm guvernul. Lucrurile s-ar putea înrăutăţi înainte să devină mai bune", a spus Margaret Chan, directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.