MENIU

VIRUSUL UCIGAȘ. Artiști români, în CARANTINĂ după ce s-au întors din China

VIRUSUL UCIGAȘ. Artiști români, în CARANTINĂ după ce s-au întors din China

18 angajați ai Filarmonicii din Timișoara vor sta acasă, în următoarele 10 zile, în carantină.

Mai mulți artiști de la Filarmonica Banatul, din Timișoara, și de la alte filarmonici din țară au concertat în orașul Wuhan, din China, zona unde a apărut virusul ucigaș. Muzicienii români s-au întors în țară marți, după un turneu de 50 de zile.

Oficialii chinezi au sfătuit oamenii să nu viziteze deloc zona Wuhan. Orașul este epicentrul unei epidemii de infecție, zona zero a unui nou tip de coronavirus care a ucis 17 oameni, în câteva zile.

VIRUSUL UCIGAS // VIRUS CHINA. România, în stare de alertă. Ce măsuri au luat autoritățile din țara noastră

Autoritățile de la noi au intrat în alertă. La Ministerul Sănătății s-au întâlnit mai mulți specialiști în sănătate publică, microbiologie și boli infecțioase. Și au dispus o serie de măsuri împotriva virusului din China. 

În spitale, regulile de igienă ar urma să fie mai stricte. De asemenea, se vor cumpăra teste rapide pentru a depista persoanele infectate. 

VIRUSUL UCIGAS // VIRUS CHINA. Și pe aeroporturi se vor lua măsuri speciale. Pasagerii ar urma să fie chestionați la intrarea în țară, dar și informați despre eventualele simptome ce pot apărea timp de 14 zile. Dacă le observă, sunt obligați să se prezinte la medic. În plus, pe aeroporturi ar putea fi montate camere cu termoviziune, pentru a-i depista pe călătorii cu febră.

În cazul în care virusul va fi confirmat la noi în țară, bolnavii vor fi izolați în mod obligatoriu, câte unul în rezervă. 6 spitale de boli infecțioase din toată țara sunt cele care vor interna pacienţii care vor fi depistați cu noul virus gripal. Este vorba de spitalele din Iași, Timișoara, Constanța, Cluj, dar și de spitalele ”Matei Balș” și ”Victor Babeș” din București.

VIRUSUL UCIGAS. Recomandările medicilor

VIRUSUL UCIGAS // VIRUS CHINA. Pentru a evita îmbolnăvirea, medicii ne recomandă să utilizăm măşti care acoperă gura şi nasul, să ne spălăm corect pe mâini și să evităm să călătorim în zonele în care a fost confirmată prezența virusului.