MENIU

Virgil Popescu: „NU punem nicio taxă, așa-zisa taxă NU există!” - Ce spune despre amenințările cu moartea primite

Virgil Popescu, ministrul Energiei Foto: Facebook.com

Ministrul Energiei - Virgil Popescu a reafirmat luni seara că nu se va introduce nicio taxă pentru prosumatori. Acesta a acuzat că USR şi AUR au trunchiat adevărul. În același timp, Virgil Popescu a reamintit că este un om al dialogului și că și-ar dori „să trăim într-o țară în care să nu primesc constant amenințări cu moartea”. Sublinierile din mesajul transmis luni seară vin după scandalul făcut de liderul AUR- George Simion la Ministerul Energiei, pe tema „taxei pentru soare”.

„NU PUNEM NICIO TAXĂ! Regret că în goana asiduă după faimă și potențiale voturi unii alimentează ura, propagând doar un singur punct de vedere și acela fiind eronat. Prin așa zisa TAXĂ, care de fapt NU EXISTĂ, cei de la USR și AUR au trunchiat adevărul pentru a stârni, din nou, furia mai multor români, care, pe bună dreptate, nu au nici datoria, nici timpul necesar, să facă analiză pe text de tehnică legislativă.

Libertatea de exprimare este uneori greșit înțeleasă, drept urmare, din păcate, mulți dintre cei care au luat pe nemestecate informația îmi doresc moartea și mă ”gratulează” cu cele mai vulgare invective. Oare așa arată România noastră? Asta numim ”patriotism”?
Nu e nevoie să fiu simpatic pentru toată lumea, dar mi-aș dori să trăim într-o țară în care să nu primesc constant amenințări cu moartea. Sunt un om al dialogului, al soluțiilor și niciodată nu voi putea accepta orice abatere de la regulile de bun simț, de la încălcarea drepturilor fundamentale ale ființei umane.
De aceea fac un apel către toți românii: să sancționeze aceste comportamente deviante, prin puterea pe care o dețin: aceea de a decide prin vot cine îi reprezintă!”, a scris ministru lVirgil Popescu în mesajul postat luni seară pe Facebook.
 
 
Ministrul Energiei, Virgil Popescu a declarat și anterior, într-o conferinţă de presă, că infirmă categoric existenţa unei taxe pentru prosumatori. Acesta a subliniat că Ministerul Energiei nu va susţine niciodată înfiinţarea unei taxe, iar faptul că se spune că se introduce o taxă este un fake news.
Opoziţia a acuzat Guvernul că a adoptat o ordonanţă prin care prosumatorii vor fi obligaţi să plătească o taxă pentru cantitatea de energie pe care o produc lunar. „Pun taxă pe soare”, au acuzat şi asociaţiile micilor producători de energie electrică.
USR acuză Guvernul că, printr-o ordonanţă adoptată la ultima şedinţă de guvern, impune taxe pentru cei aproximativ 30.000 de consumatori casnici şi firme care au instalate panouri fotovoltaice şi produc energie.
Luni, Virgil Popescu și-a amânat conferința de presă anunțată din cauza liderului AUR - George Simion, care a intrat în ministerul Energiei și a început să-l caute pe ministru pe holuri. Ministrul avea programată de la ora 12:30 o conferință pe tema „taxei pe soare”, așa cum a numit opoziția decizia Guvernului de a putea fi taxați, în anumite condiții, pentru energia produsă de ei prin panouri fotovoltaice. Simion a părăsit sediul ministerului după cel puțin o oră în care a ignorat avertismentele date de jandarmi. Aceștia i-au atras atenția că nu are dreptul să intre fără acreditare sau invitație. Simion a intrat în sala de presă unde urma să se desfășoare conferința, s-a așezat pe un scaun și l-a așteptat pe ministru să apară la pupitru, a ocupat apoi și pupitrul ministrului.
Potrivit OUG, micii producători de energie vor fi taxaţi: atunci când primesc bani de la stat ca să producă energia, dacă au o capacitate mai mare de 30 de KW sau dacă, la nivel naţional, cantitatea de energie din fotovoltaice depăşeşte 8% din cantitatea de energie folosită. Textul ordonanţei nu a fost publicat în Monitorul Oficial şi nu prevede valoarea taxelor pe care ar trebui să le plătească aceşti consumatori, acestea urmând să fie stabilite de Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei.