MENIU

Virgil Popescu, la Realitatea PLUS: „Aproximativ 800.000 de contracte suspendate, până ieri ”

virgil popescu

Virgil Popescu, ministrul Economiei, a intervenit la Realitatea PLUS pe tema efectelor economice negative din România, produse de noul coronavirus.

Virgil Popescu: „Până la finalul crizei, cred că vom depăși un milion de locuri de muncă afectate. Cifrele de ieri de la Ministerul Muncii arătau aproximativ 800.000 de contracte suspendate. Importantă este în principal sănătatea populației. Nu cred că vom ajunge la 1.5 milioane contracte suspendate. Cei de la Ministerul Muncii vă pot spune mai multe. Cele mai afectate domenii: HoReCa, turism, transportul aerian, transportul de persoane. Altele afectate sunt: industria auto, serviciile, magazinele de malluri, cabinetele stomatologice. Dar sunt și vești bune în economie. Există un interes mare pentru reconversie în zona de confecții, sunt companii care vor să producă echipamente medicale. Sper să avem criza cel mult până în mai, iar în iunie să revenim la normalitate.”

Virgil Popescu a vorbit și despre subterfugiile pe care le-au ales anumite companii din România, companii care au făcut profit și în perioada COVID-19.

Virgil Popescu: „Sunt companii mari care au profitat de neplata taxelor până la 25 martie. Nu e normal ca acele companii mari, cu profit, să nu-și plătească datoriile la stat. Îi rog pe români să încerce să-și reprogrameze vacanțele, să nu-și ceară toată lumea  banii înapoi. Altfel, e posibil să avem foarte multe firme care dau faliment în turism. Antibiotice Iași ar putea să producă gel antibacterian.”

 

 

Mai multe articole despre:
virgil popescu criza financiara